Denis McLaughlin Band

Kontakt bassist@jensholgersen.dk

Denis McLaughlin Band med Pia Nygaard, Alexander Lyngsø Nielsen og Jens Holgersen

Irsk pub stemning hvor alle synger med, men også intense øjeblikke, hvor de stærke historier griber en om hjertet.

Denis McLaughlin er et stort navn indenfor irsk folkemusik i Danmark. Han er fra Derry i Irland, og bosatte sig i det sønderjyske tilbage i 1980érne. Han blev hurtigt en førende irsk musiker i det danske og har siden været en inspirator for flere generationer af danske folkemusikere.
Denis synger med en meget stærk og flot vokal, både de stille ballader og de gode kendte pub-sange, som alle synger med på. Endvidere giver han også flere bud på egne sange, som ofte er præget af et glødende samfundsengagement. Historier der fortæller om vilkårene fra hans ungdom i Nordiland. Han akkompagnerer sig selv med guitar, oktav mandola, banjo, bodhran og bones.
Denis McLaughlin er i selskab med den fine violinist Pia Nygaard. Hun har fulgt Denis siden 2008, hvor de mødtes på Strib Vinterfestival.  Pia er uddannet folkemusiker fra konservatoriet på Fyn men kendte kun lidt til det irske folkemusik da hun mødte Denis. Siden hen er hun blevet en skattet del af det irske folk-miljø i Danmark. Hun farver musikken i mange nuancer, med sine bløde sprøde klang både i stemmen og violinen.
Jens Holgersen har spillet med Denis on and off siden starten af nullerne. Han lægger en god og stabil bund med sin smukt klingende kontrabas. Alexander Lyngsø Nielsen der spiller fløjter og synger kor er kommet med i bandet 2019. Han og hans brødre i bandet Almost Irish er alle elever af Denis McLaughlin.

Hvis forholdene taler for det, optræde vi også som trio / duo eller Denis McLaughlin solo.

 

 

 

Pressematerialer

Download

Pressefoto Band

Download

Pressefoto Trio

Download

Trio pressefoto 2021

Download

Denis & Pia

Download

Denis McLaughlin

Download

Plakat

Download

PR tekst PDF

Download

PR tekst Word

Kommende Koncerter

Der er desværre ingen kommende koncerter på nuværende tidspunkt