Bjarne Korsgaard Jazzkvartet

Kontakt bassist@jensholgersen.dk

Bjarne Korsgaard døde den 8. november 2010. 69 år gammel. Den fynske musiker og komponist var i mange år en usædvanlig igangsætter og drivkraft i det fynske musikliv.
I Januar 2001 gjorde det ham til første modtager af Dansk Musiker Forbund Svendborgs dengang nyindstiftede pris Levende Musikpris 2001 og i 2007 modtog han endvidere Swinging Svendborgprisen.
Bjarne Korsgaard der havde spillet violin lige siden sin tidligste barndom, var oplært af sin bedstefar, der var fynsk spillemand. I midten af tresserne uddannede han sig på Det Fynske Musikkonservatorium, men havde allerede på det tidspunkt i flere år ernæret sig som jazzmusiker, fortrinsvis som bassist og pianist. Fra 1980’erne var det violinen der var i centrum når Bjarne Korsgaard spillede jazz. Klaveret overlod han trygt til sin datter Johanne, som han også spillede sigøjnermusik med i duoen Zofia.

Bjarne Korsgaard Jazzkvartet spillede swingmusik. Et bredt repertoire af kendte jazzmelodier alle med violinen som naturligt midtpunkt. Kvartetten blev dannet i 1998 og var aktiv til få dage før Bjarne Korsgaards død.
Johanne Chortsen Korsgaard klaver, Esben Hansen trommer, Jens Holgersen kontrabas og Bjarne Korsgaard violin.

De sidste par år indspillede Bjarne Korsgaard (violin) Morten Nordal (guitar) og Jens Holgersen (kontrabas) en række numre. Et af dem bruges i mindevideoen herunder: